2009-03-11 16:31:01• hírek • Parajdi Andrea

Diákoknak az adminisztrációról

Nyílt nap szervezésének ötletén gondolkodik a Szatmár Megyei Tanács, amely középiskolásoknak adna lehetőséget az adminisztráció működésének megismerésére. Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke szorgalmazza az elképzelés megvalósítását, ezért rendszeresen tárgyalásokat folytat a Megyei Tanács Ifjúsági Szervezetének vezetőivel.

A Megyei Tanács Ifjúsági Szervezete ezidáig főként különböző sportesemények, vagy kirándulások megszervezésével foglalkozott. Adrian Stef alelnök javaslatára, most komolyabb programok kidolgozását vették tervbe. Elképzeléseik alapján az Ifjúsági Szervezet egy lehetőséget biztosíthatna az adminisztráció, és önmagában a Megyei Tanács működésének megismerésére.

-Kevesen tudnak erről a szervezetről, pedig nagyszerűen ki lehetne használni a lehetőségeit. Azt az ötletet támogatjuk, hogy minél több középiskolást vonjunk be a szervezetbe, s számukra olyan programot akarunk kidolgozni, amelynek alkalmazásával közelebb hozhatnánk a fiatalokat a Megyei Tanács munkájához. - sorolja az alelnök a megvalósításra váró ötleteket.

Az Ifjúsági Szervezet keretében létrehoznának egy „diák megyei tanácsot", amely hasonló feltételek mellett működhetne, mint Szatmár Megye valódi tanácsa. Még a nyári szünet előtt egy olyan nyílt nap megszervezését tervezik, amely lehetővé tenné, hogy a diákok megyei tanácsa, találkozhasson az igazi tanácsosokkal.

-Elképzeléseink vannak arra, hogy a nyílt nap alkalmával a diákok számára szervezünk egy tanácsülést, hogy megismerhessék a gyűlések lezajlási folyamatát. Lehetőséget biztosítunk majd számukra, hogy bizottsági ülést is tartsanak, valamint a projektek kidolgozását is elvégezzék - tájékoztat az alelnök.

Ezek az ötletek egyértelműen arra szolgálnak, hogy kedvet keltsenek a fiatalokban a szakma iránt, s utat mutassanak számukra a pályaválasztáshoz. Mindezek mellett pedig az sem elhanyagolható tényező, hogy ezek a diákok lesznek a következő generáció választópolgárai, akikben tudatosítani kell egy-egy szavazat mérvadó fontosságát.

Adrian Stef alelnök, nyílt nap szervezéést szorgalmazza.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: